Za pouzdane rezultate u tovu brojlera i proizvodnji svinja – od majki i prasadi do tovljenika

PROVITA LE, probiotik kompanije SCHAUMANN namenjen teladima, sadrži idealnu kombinaciju dve aktivne kulture Enteroccocus faecium i Lactobacillus rhamnosus. Uprkos različitom poreklu, metabolčkim i razvojnim procesima, sojevi međusobno podstiču rast i dopunjuju se pozitivno u svojim metaboličkim aktivnostima. Oba bakterijska soja su izolovana i umnožena iz prirodnih izvora i nisu genetski modifikovana. U fazama kolonizacije, upotreba ova dva soja mlečno-kiselih bakterija, omogućava visoku stopu kolonizacije i brzo širenje na celu površinu creva. Uzročnici bolesti kao što su E. Koli i koliformne bakterije se potiskuju.

Mikrobiološka istraživanja na teladima, pokazala su značajan porast enterokoka u srednjem delu tankog creva, višestruko više od početne vrednosti. Ovaj efekat primećuje se i u slepom crevu, i u manjoj meri u debelom crevu. Gram pozitivne anaerobne bakterije, takođe su višestruko povećane.

Efekti PROVITA LE, probiotika, mogu se videti u poboljšanom zdravstvenom statusu, kao i poboljšaniom nivou performansi životinje:

  • Povećan unos hrane, u fazi hranjenja mlekom kao i u fazi odbića
  • Zdrav i siguran rast teladi – telad se brže i homogenije razvija
  • Jača crevnu floru i inhibira patogene
  • Jačanje imunološkog sistema